Priče o klijentima – Staklorez Burić

ESTE TEAM vam predstavlja:

STAKLOREZ BURIĆ

Tvrtka Staklorez-Burić d.o.o. osnovana je 1992.-e godine, a razvila se iz male obiteljske obrtničke radionice koja je započela s radom 1982.-e godine. Sjedište tvrtke nalazi se u Gradu Pregradi, koji se nalazi samo 60-ak kilometara sjeverno od Zagreba. Društvo je 2008. godine preselilo u moderan proizvodni pogon površine 2500 m2 u kojoj posjeduje kompletan proizvodni pogon za preradu sirovih staklenih ploča. Danas kompanija ima 77 zaposlenih.

PROIZVODI/KLIJENTI

Proizvodni asortiman 

Proizvodni asortiman kompanije Staklorez-Burić obuhvata: izolacijska stakla za prozore i fasade, te fino obrađena stakla koja su po potrebi kaljena i laminirana. Upotrebljavaju se za: staklene ograde, pregrade tuš kabina, staklene stijene, ogledala, staklene nadstrešnice, obloge zidova od stakla, staklene podove i stubišta, staklene stolove, izložbene vitrine i staklena zvona. Pored toga, izrađuju se i manje poznati proizvode od stakla poput: postolja za umivaonike, staklene stranice bazena, staklene mostove ili staklene obloge za kupaonice i stubišta.

Glavne karakteristike po kojima se proizvodi Kompanije Staklorez-Burić razlikuju od drugih proizvoda na tržištu

„Naši proizvodi su vrlo visoke kvalitete. Sve što laminiramo prethodno radimo isključivo CNC obradom. Također sve staklene elemente koje radimo UV lijepljenjem radimo tom obradom, preciznost nam je jako bitna kao i svaki korak obrade stakla do visoke kvalitete. Naš najnoviji proizvod je laminirano staklo sa integrisanim PDLC filmom (switchable glass).“

Najvažniji klijenti

Glavni klijent čini 3% godišnjih prihoda ove kompanije. Staklorez-Burić proizvodi čitav niz proizvada za razne kupce. Brzi su, fleksibilni i točni u rokovima. Izvoz je bio veći prije koronavirusa, sada većinom rade za hrvatsko i slovenačko tržište, ali mnogi njihovi kupci su izvoznici, pa se na taj način održao izvoz proizvoda. Situacija se normalizovala nakon krize.

MAŠINE I VRSTE OBRADE

Najvažnije tehnologije zastupljene u proizvodnji

Jumbo linija za rezanje monolitnog i laminiranog stakla, CNC strojevi, kaliona, laminirnica, beveling, peskirnica i linija za izradu izostakla.

  1. Prva mašina kupljena od kompanije BIESSE (Intermac)

Prva dva stroja od Intermaca su kupljena 2018. godine. Vertmax 2.6 i Master 30, a kasnije i Master One i Master One C.

Vrste obrade koje se vrše na Biesse (Intermac) mašinama:

Većinom radimo brušenje, poliranje i frezanje. Po potrebi radimo graviranje i bušenje

G-din Denis Burić, generalni direktor kompanije Staklorez-Burić je naveo neke od prednosti Biesse tehnologija

Horizontalni CNC strojevi su jako pouzdani. Koristimo isključivo Diamut alate i oni dugo traju. Rezervni dijelovi su većinom na zalihi i na strojevima se upotrebljavaju slični rezervni dijelovi. Software je napredovao pa se može u pravilu sve programirati na samom stroju. Programiranje je ubrzano i olakšano, posebice na Vertmaxu. Zadovoljni smo sa suradnjom sa grupacijom Biesse i njihovim zastupnikom, kompanijom ESTE TEAM. Svi strojevi nabavljeni su u funkciji. ESTE TEAM i BIESSE su za svaku preporuku.

Najzahtevniji realizovani objekat u čijoj ste izradi učestvovali:

Hotel Grand Park u Rovinju

Ostali objekti

Hoteli Grand Park, Amarin, President, Argosy… Petram resort, Shopping centri: West gate, Avenue mall, Arena Zg, Mall of Split.